Siirry sisältöön

Sähköauton latauspisteiden asennus taloyhtiöihin ja omakotitaloihin

Asennamme sähköauton latauspisteet sekä omakotitaloihin että taloyhtiöihin. Toteutamme kaikki asennustyöt avaimet käteen periaatteella, joten palvelu sisältää kaiken suunnittelusta kohteen luovutukseen. Katso referenssit tästä

Sähköauton latauspiste taloyhtiöön

Sähköauton latauspisteen asennus taloyhtiöön edellyttää usein sähköautonlatauskartoitusta, jossa selvitetään nykyisen sähköverkon kunto, kapasiteetti ja kytkettävyys. Voit tilata kartoituksen tästä.

Kartoituksen lisäksi tarjoamme konkreettisen ehdotuksen ja kiinteähintaisen tarjouksen toteutuksesta. Normaalit suunnittelukustannukset, selvittelyt, tarjouspyynnöt ja neuvottelukustannukset jäävät taloyhtiön vastuulle.

Yleisimmät laitteet ja palveluvaihtoehdot:

  1. Kuukausimaksuton vaihtoehto paikallisilla kulutusmittareilla varustetut latauspisteet. Mittareiden lukemisesta ja kulutetun sähkön edelleen laskutuksesta vastaa taloyhtiö. Laitteiden tulisi olla yhteensopivia dynaamiseen kuormanhallintaan. Laitteet esim: GARO GLB tai Defa Power.
  2. Kuukausimaksullinen puoliautomaattinen hallinnointi ja laskutus. Laitteissa on laitevalmistajan tarjoama pilvipalvelu, jonka kautta voit säätää lataustehoja, määrittää käyttäjiä ja saada kulutustiedot laskutusta varten. Laitevalmistajien suosittelemat laitteet ovat esimerkiksi Zaptec Pro.
  3. Kuukausimaksullinen automaattinen hallinnointipalvelu. Laitteissa on SIM-kortit ja langaton kuormanhallinta, ja laskutus tapahtuu automaattisesti (suora tilitys taloyhtiölle).

Laitteet esim. Icu Eve -tuotteet ja Virta-palvelulla tai Zaptec Pro – tuotteet ja Easypark-palvelulla.

Katso tästä Kiinteistöliiton ohje latauspisteiden toteuttamiseksi (Huom, ARA-tukea ei voi enää hakea)

 

Sähköauton latauspisteitä yrityksen parkkipaikalla.

Sähköauton latauspisteet yrityksille

Haluatko tarjota sähköauton latausmahdollisuuden asiakkaillesi, työntekijöillesi tai yrityksen kuljetuskalustolle? Pyydä tarjous, niin katsotaan yhdessä sopivin vaihtoehto yrityksellesi. Meiltä löytyy ratkaisut hidaslatauksesta suurteholatausasemiin ja kaikkeen siltä väliltä.


Sähköauton latauspiste omakotitaloon

Sähköauton lataaminen omasta sähköverkosta on edullista ja yleensä tarvittava latausteho ei ole kovin suuri, koska auto on usein pitkän osan ajasta kotipihalla. Suositeltava lataustapa on asentaa sähköautonlataukseen tarkoitettu kiinteä latausasema (AC-lataus).

Vaikka tarvetta olisi vain yhdelle latauspisteelle, kannattaa harkita mahdollisuutta asentaa jo valmiiksi laite, jossa on mahdollisuus kuormanhallintaan, jotta tulevaisuudessa toisen latauspisteen lisääminen olisi helpompaa.

Yleensä omakotitalon sähkösyöttöä ei tarvitse korottaa pelkästään yhden latauspisteen takia, vaan latausasema voidaan yleensä kytkeä turvallisesti vähintään 3x10A 6,9 kW teholle tai suuremmallekin teholle jos lisätään kuormanhallinta mittaamaan liittymän kuormitusta.

Omakotitalon sähköautonlataus avaimet käteen palveluna:

Tilaa tästä

 

Latausasemat