Siirry sisältöön

Sähköautolataus

Sähköauton lataus taloyhtiössä käytännössä

Yleensä on tarve tehdä sähköautonlatauskartoitus, jossa selvitetään nykyisen sähköverkon kunto, kapasiteetti ja kytkettävyys. TILAA KARTOITUS TÄSTÄ.

Kartoituksemme lisäksi annamme konkreettisen ehdotuksen sekä kiinteähintaisen tarjouksen toteutuksesta. Taloyhtiöltä jäävät normaalit suunnittelu- , selvittely- , tarjouspyyntö- ja neuvottelukustannukset sekä siihen liittyvät työt kokonaan pois.

Toteutamme kaikki työt avaimet käteen periaatteella, sisältäen kaiken suunnittelusta kohteen luovutukseen.

Taloyhtiö latauksen yleisimmät laite ja palveluvaihtoehdot

  1. Kuukausimaksuton paikallisilla kulutusmittareilla varustetut latauspisteet. Mittareiden lukemisesta ja kulutetun sähkön edelleen laskutuksesta vastaa taloyhtiö. Laitteiden tulisi olla yhteensopivia dynaamiseen kuormanhallintaan. Laitteet esim: GARO GLB tai Defa Power.
  2. Kuukausimaksullinen puoliautomaattinen hallinnointi ja laskutus. Laitteissa laitevalmistaja pilvipalvelu, jota kautta voidaan säätää lataustehoja, määrittää käyttäjiä, saada latauspisteiden kulutustiedot laskutusta varten. Laitteet esim: Zaptec Pro.
  3. Kuukausimaksullinen automaattinen hallinnointipalvelu, ns Operaattori. laitteissa SIM kortit ja langaton kuormanhallinta, automaattinen laskutus            ( suora tilitys taloyhtiölle )                                                                                         Laitteet esim. Icu Eve -tuotteet,Virta-palvelulla tai Zaptec Pro – tuotteet, Easypark-palvelulla.

Yrityksille

Haluaako yrityksesi tarjota sähköautonlatausmahdollisuuden asiakkaillenne, työntekijöille tai yrityksen kuljetuskalustolle? Pyydä tarjous niin katsotaan sopivin vaihtoehto yrityksellenne, meiltä löytyy ratkaisut hidaslatauksesta suurteholatausasemiin ja kaikkeen siltä väliltä.

Ota yhteyttä


Omakotitalolataus

Sähköautonlataus omasta sähköstä on edullista latausta, latausteho ei yleensä tarvitse olla kovinkaan suuri, koska yleisesti auto on ison osan vuorokaudesta kotipihalla.

Suositeltu lataustapa on sähköautonlataukseen tarkoitettu kiinteä latausasema ( AC lataus ).

Vaikka nyt olisi tarvetta yhdelle latauspisteelle on hyvä ottaa huomioon mahdollisuus, että jossain vaiheessa olisi hyvä olla toinenkin latauspiste ja valita jo nyt latausasemaksi sellainen laite jossa on mahdollisuus kuormanhallintaan.

Omakotitalon sähkösyöttöä ei yleensä ole tarve korottaa ainakaan yhden latauspisteen takia vaan latausasema voidaan tavallisesti kytkeä turvallisesti 3x10A 6,9kW teholle tai suuremmallekin teholle jos lisätään kuormanhallinta mittaamaan liittymän kuormitusta.

Omakotitalon sähköautonlataus avaimet käteen palveluna:

 

Tilaa tästä